Home » Aan de slag als zzp’er in de zorg: zo werkt het

Aan de slag als zzp’er in de zorg: zo werkt het

by admin
Slecht geslapen? Kom dan niet werken

De gezondheidszorg kampt al jarenlang met een tekort aan personeel. Aan de ene kant zorgt dat voor veel problemen, maar aan de andere kant biedt het veel kansen om als zzp’er aan de slag te gaan.

Starten als zzp’er is best spannend. Je geeft immers de zekerheid van een maandsalaris op en je moet zelf aan de bak om aan opdrachten te komen. Maar met de juiste aanpak ben je voor je het weet aan het werk en creëer je jouw eigen klantenkring. In dit blog vertellen we je hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Bepaal je specialisatie en doelgroep

Voordat je als zzp’er in de zorg begint, is het belangrijk om je specialisatie te bepalen. Welk type zorg verleen je? Richt je je op thuiszorg, verpleegkunde, paramedische diensten of een andere tak van de gezondheidszorg?

Bovendien is het nuttig om je doelgroep te definiëren. Werk je met ouderen, kinderen of bijvoorbeeld met mensen die specifieke aandoeningen hebben? Een duidelijk begrip van je niche zal je helpen gerichter te zoeken naar opdrachten.

Wanneer je start als zzp’er in de zorg  kun je ervoor kiezen om eerst hetzelfde werk te doen als dat je in loondienst deed en om je vervolgens bij te scholen zodat je ook andere zorg kunt gaan verlenen waar je meer voldoening uithaalt of dat beter betaald.

Zorg voor de juiste certificeringen

Als je als zzp’er aan de slag gaat, is het belangrijk dat je alle benodigde registraties een certificeringen hebt om als zzp’er aan de slag te mogen gaan. Als je niet aan de vereisten voldoet, zorg dan dat je dat zo snel mogelijk alsnog voldoet, anders wordt het lastig om als zelfstandige zorgprofessional aan opdrachten te komen.

Tip: soms biedt een zorgbemiddelingbureau allerlei trainingen voor zorgprofessionals aan om je certificering op orde te krijgen. Het kan zeer interessant zijn omdat je kortingen op trainingen kunt krijgen als je opdrachten via dat bemiddelingsbureau aanneemt. Een voorbeeld van een zorgbemiddelingsbureau dat zo werkt is PRTD uit Rotterdam.

Houd de administratie goed bij

Als zelfstandige ben je verantwoordelijk voor je eigen financiën, waaronder belastingen, boekhouding en facturering. Om het overzicht te bewaren, raden we je aan om professionele boekhoudsoftware te gebruiken of om een boekhouder in te huren om je te helpen bij het bijhouden van je financiën. Zorg ervoor dat je een goed begrip hebt van belastingregels en aftrekposten voor zelfstandigen in de zorg en houd de ontwikkelingen bij.

Verzekeringen en aansprakelijkheid

Iedereen kan fouten maken, dus als zorgprofessional kan dat ook. De financiële gevolgen kunnen enorm groot zijn. Daarom is het van belang om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Zowel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als een aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan eigendommen. Laat je door een verzekeraar adviseren over de mogelijkheden.

Deel jouw tip met ons

Heb je zelf nog een andere tip die niet in dit artikel mag ontbreken? Stuur ons dan even een berichtje, dan plaatsen we jouw tip erbij. Alvast bedankt en succes met het jouw nieuwe carrière als zzp’er in de zorg!

Related Posts

Laad een reactie achter