Home » Voetklachten verminderen met behulp van orthopedische schoentechniek

Voetklachten verminderen met behulp van orthopedische schoentechniek

by admin
Voetklachten verminderen met behulp van orthopedische schoentechniek

Het is belangrijk om je voeten in optimale gezondheid te houden omdat ze het fundament van je lichaam zijn. Maar gedurende een dag krijgen ze veel te verduren en dat kan zich uiten in pijnlijke of vermoeide voeten. Ook klachten aan de heupen, rug en knieën, komen vaak voor als het gevolg van voetproblemen. Maar liefst 57 procent van alle mensen in Nederland krijgt hier eens in het leven last van en dit percentage zal in de aankomende jaren alleen maar verder toenemen. Voetklachten kunnen met de juiste behandeling gelukkig worden voorkomen of verholpen. Een orthopedisch schoentechnicus kan vaststellen waar de klachten vandaan komen om vervolgens een geschikte oplossing aan te meten. Met bijvoorbeeld steunzolen, semi-orthopedische schoenen of orthopedische schoenen wordt het weer mogelijk om pijnvrij te lopen, te bewegen en te sporten.

3D laser-voetscanner

De specialisten binnen de orthopedische schoentechniek zijn voortdurend op zoek naar innovatieve technieken die bijdragen aan optimale oplossingen voor voetproblemen. De orthopedisch schoentechnicus maakt tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik van de 3D laser-voetscanner: een state-of-the-art techniek die het mogelijk maakt de maat van je voeten tot op maar liefst 0.1 mm nauwkeurig op te meten. Daarbij is fysiek contact niet nodig. Met behulp van kleine camera’s en laserprojectoren maakt de 3D laser-voetscanner een volledig en gedetailleerd beeld van de voet. Je voet kan naar wens in de open scanner worden gepositioneerd omdat de voetscanner niet lichtgevoelig is. Vanuit neutrale of gecorrigeerde positie wordt die daarna volledig belast, semi-belast of onbelast gescand.

Drukverdelende, ondersteunende en corrigerende zolen

Vervolgensworden die posities getoond op het scherm van het apparaat. De speciale software maakt het mogelijk dit beeld te bewerken en aan te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften die je als cliënt hebt. Op die manier kan de orthopedisch schoentechnicus precies zien waar het voetprobleem zich bevindt, hoe de klachten worden veroorzaakt en welke oplossingen het meest geschikt zijn om je weer comfortabel te laten lopen. Deze oplossingen variëren van steunzolen en sportinlays tot (semi-)orthopedische schoenen en voorzieningen aan je confectieschoenen. Inlays en steunzolen behoren tot de categorie van de orthopedische supplementen. Dit zijn drukverdelende, ondersteunende en corrigerende zolen die dienen om voetklachten te verminderen of te verhelpen. Steunzolen worden ook voorgeschreven bij pijn in de rug, enkel en knie.

Volledig maatwerk

Orthopedische schoenen kunnen je een oplossing bieden als jouw voetproblemen niet meer zijn te verhelpen met steunzolen of met aanpassingen aan je eigen schoenen. Orthopedische schoeisel is volledig maatwerk. De gehele schoen wordt speciaal voor jouw voeten gemaakt. Verder worden orthopedische schoenen uitgerust met persoonlijk aangemeten voorzieningen die je klachten helpen verminderen. Hiermee verbetert je looppatroon zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. Wat ook prettig is om te weten, is dat je een gevarieerde keuze hebt uit stijlvolle kleuren, mooie leersoorten en eigentijdse modellen.

Related Posts

Laad een reactie achter