De zomer is in volle gang en we hebben al veel kunnen genieten van mooie zonnige dagen. Bij veel mensen staat in deze periode van het jaar de speciale zomer-modus aan. Omdat ze zoveel mogelijk relaxen en veel buiten leven, kiezen zij graag voor maaltijden die niet alleen lekker maar ook makkelijk zijn te bereiden. Behoor jij ook tot deze categorie levensgenieters en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor gerechten die gezond zijn en die in een mum van tijd op tafel staan? Verras jouw tafelgenoten dan met een kopje vers gemaakte groentesoep en een rijke salade. Bovendien zitten soepen en salades boordevol vitaminen en mineralen waarmee jij de zomer superfit doorkomt.
Romige broccolisoep
In de zomer blijft de soeppan bij veel mensen in de kast staan en dat is zonde, want ook op warme dagen smaakt een kopje soep uitstekend. Een kop verse groentesoep is een goede bron van energie. Daarnaast biedt het serveren van dit voorgerecht een ideale manier om mensen die geen fan zijn van groente, toch aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te helpen. Bij Extragezond kunnen we het je aanraden om broccolisoep te bereiden. Broccoli is rijk aan vitamine C, vezels en ijzer. Ook bevat broccoli kalium en foliumzuur. Dit zijn stuk voor stuk stoffen die goed zijn voor je immuunsysteem. Op de website van een populaire kookblog vind je recepten voor broccolisoep met een twist. Met deze recepten kun je een basis-broccolisoep lekker ‘opspicen’. Je vindt er bijvoorbeeld een variant met groene pesto die al in twintig minuten op tafel kan staan. Om de broccolisoep lekker romig te maken, kun je die serveren met een lepel crème fraîche.
Ben je een visliefhebber? Dan kun je gerookte zalmsnippers aan de soep toevoegen. Voor liefhebbers van vlees zijn gerookte kipreepjes of gebakken spekjes een overheerlijke optie. Tafelaars met een vegetarische eetstijl kunnen die natuurlijk weglaten. De broccolisoep een ultieme finishing touch geven? Bestrooi de soep met knapperige croutons of amandelschaafsel.
Salade van tomaat, mozzarella en basilicum
Heb je de smaak helemaal te pakken? Op de veelzijdige kookblog zijn nog veel meer smaakvolle zomerse recepten te vinden, dus ga er nog maar eens extra goed voor zitten. Als salades met pasta tot jouw favoriete gerechten behoren, is onder andere het recept voor Capresesalade met tortellini een absolute aanrader. De wereldberoemde combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum uit Capri is altijd lekker. Je maakt er een ware traktatie van door er tortellini – ofwel gevulde pastakussentjes – aan toe te voegen. Je kunt elke tortellinisoort kiezen die je lekker vindt, zoals tortellini met een kaasvulling. Dit feestje op je bord maak je onweerstaanbaar lekker met een zachte dressing van honing en ingekookte balsamico-azijn. Het lichte zuurtje combineert perfect met de frisse tomaat, de romige mozzarella en de kruidige basilicum.
In plaats van de honing-balsamico-dressing kun je de Capresesalade ook afmaken met groene pesto, een smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Pesto maken is erg makkelijk met het basisrecept op basis van pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, extra vergine olijfolie, peper en zout.