Home » Sporten tijdens je vakantie? Frankrijk is altijd een goed idee!

Sporten tijdens je vakantie? Frankrijk is altijd een goed idee!

by admin
Sporten tijdens je vakantie? Frankrijk is altijd een goed idee!

Het is een goed idee je eens te oriënteren op een vakantie in la douce France als je een sportfanaat in hart en nieren bent, en je ook op vakantie graag uitleeft met sportieve activiteiten. Natuurlijk is Frankrijk een populair vakantieland vanwege het gevarieerde landschap, de rijke kunst en cultuur en de Bourgondische gastvrijheid. Maar ook omdat Frankrijk oneindig veel mogelijkheden biedt om je sportief uit te leven, reizen veel mensen jaarlijks af naar het land. De veelzijdige natuur met rivieren, meren, berglandschappen en heuvels, biedt een ultiem decor voor heel veel avontuurlijke vormen van sport. Wil jij in je volgende vakantie ook lekker veel gaan sporten?

In dit artikel belichten we allerlei dynamische mogelijkheden, compleet met een comfortabele uitvalsbasis op een prachtig vakantiepark in Frankrijk waar je na een actieve en sportieve heerlijk kunt bijkomen en weer helemaal op krachten komt.

Sportieve activiteiten die echte aanraders zijn tijdens een vakantie in Frankrijk

Frankrijk herbergt volop sportieve mogelijkheden voor jong en oud. In zowel de zomer als in de winter biedt het vakantieland tal van opties voor vakantiegangers die er lekker sportief tegenaan willen gaan:

• Mountainbiken, wielrennen en fietsen door steden, dorpen, heuvels, bergen en wijngaarden;

• Kanovaren en kajakken op meren, beekjes en rivieren;

• Raften op rivieren op verschillende niveaus; 

• Diverse soorten wintersport waaronder: snowboarden, alpineskiën, sneeuwwandelen, langlaufen, Huskysledetochten, helikoptervliegen en parapenten in schitterende wintersportgebieden zoals Portes du Soleil.

Activiteiten voor fans van watersport

Frankrijk biedt allerlei mogelijkheden in mooie gebieden om met het hele gezin te gaan raften op allerlei niveaus. Je doet er verstandig aan om het advies van de raft-verhuurders op te volgen als je voor het eerst gaat raften. Heb je het al vaker gedaan en schuw je het niet om nat te worden? Frankrijk heeft ook veel stoere raft-routes waar spanning en sensatie zijn gegarandeerd. Stap in dat geval aan boord bij een gids die het gebied goed kent. Doe je het liever iets rustiger aan? Door te gaan kanovaren of kajakken, geniet je onderweg van al het moois uit de omgeving, zoals dorpen, kastelen en landhuizen. Kortom, volop mogelijkheden als jij en je reisgezelschap echte watersportfans zijn.

Fietsen in Frankrijk

Ook is Frankrijk de mooiste routes het wielrenland bij uitstek. Je kunt kiezen uit prachtige routes waarbij je door de indrukwekkende wijngaarden fietst, routes waarbij je geniet van adembenemend mooie vergezichten en routes met of zonder grote beklimmingen en dalingen. Je kunt jezelf ook sportief uitdagen door te gaan mountainbiken. Daarbij heb je de keuze uit routes voor beginners of pro’s die variëren van 10 kilometer tot 80 kilometer lang.

Relaxen vanuit een vakantiehuis

Na een dag vol van sportieve activiteiten gaat er niets boven het strekken van je benen vanuit een comfortabele stoel op het terras van je eigen vakantiehuis. In Midden- en Zuid-Frankrijk vind je een vakantiehuis in de Dordogne, de Provence, de Poitou-Charentes, de Languedoc, de Aquitaine-Gironde of de Franse Alpen, op de weidse vakantieparken van een vooraanstaande keten. De parken zelf bieden je ook tal van mogelijkheden voor sport en spel. Wil je aankomende zomer genieten met een grote G? Kies onder de mooiste vakantiehuizen in Frankrijk dan voor een vakantievilla met een privézwembad. Door te zwemmen gebruik je al je spiergroepen zodat je er de volgende vakantiedag weer fit en fris tegenaan kunt.

Related Posts

Laad een reactie achter