Home » Je gezondheid optimaliseren door voeding

Je gezondheid optimaliseren door voeding

by admin
Je gezondheid optimaliseren door voeding

Voeding is wat ons dagelijks staande houdt. Het kan zijn dat je niet merkt dat het voedsel wat je dagelijks eet, eigenlijk super ongezond is of gewoon heel weinig voedingswaarde bevat. Dit is natuurlijk niet ideaal, het liefst zouden we lekker eten kunnen eten, maar dan ook de benodigde voedingstoffen opnemen. Gelukkig is er eten wat lekker is en misschien ook nog ongehoord voor sommige zoals het kakifruit. Er zijn ook de rode bessen die al wat bekender zijn maar ook een goed alternatief zijn voor ongezond eten  Er is soms ook een probleem vaak met de manier waarop eten wordt klaargemaakt en de type eten die bij eten wordt toegevoegd.

Wat voor type eten en hoe moet je het klaarmaken?

Zoals eerder gezegd is vaak een probleem met hoe eten wordt klaargemaakt waardoor het minder gezond is dan het eigenlijk hoeft te zijn. Het gebruiken van boter en zonnebloemolie maakt gerechten veel vetter dan ze hoeven te zijn. Het gebruiken van olijfolie wordt hierbij aangeraden dit is veel minder vet, en smaakt ook beter bij vele gerechten. Wat ook van belang is is dat je je magnetron zo min mogelijk gebruikt, het is waar dat het zeer eenvoudig is om dat je heel snel je eten warm krijgt maar door de processen die een magnetron opwekt gaat er heel veel voedingswaarde vanaf. Dit betekent dat bij spinazie opwarmen het is misschien handiger om spinazie opwarmen in een pannetje te doen. Het is belangrijk dat je dagelijks voedsel uit de verschillende voedselgroepen haalt vaak ook wel de Schijf van Vijf haalt die bestaat uit: eiwitten, fruit en groente, vetten en zetmeel. Het is belangrijk om te observeren dat sommige van deze voedselgroepen meer aandacht nodig hebben in de vorm van eten. Hierbij is er speciaal aandacht voor de groep groente en fruit die vaker wel benadeeld wordt door mensen. Het wordt je echter sterk aangeraden om groente en fruit te eten. De voedingswaarde die van deze voedselgroep afkomt is namelijk cruciaal in het onderhouden en bevorderen van processen binnen je lichaam en zorg er ook voor dat je brein de juiste stoffen binnen krijgen waardoor het bijvoorbeeld minder waarschijnlijk is. 

Wat zijn de juiste aantal calorieën voor een persoon?

Hoeveel calorieën een persoon op een dag nodig heeft verschilt van persoon tot persoon. Wat opmerkelijk is is het feit dat er een verschil is tussen het aantal calorieën die een vrouw nodig heeft gemiddeld minder is dan voor de mannen, maar dit heeft misschien er ook mee te maken dat mannen gemiddeld net iets langer zijn. Maar dit kan met moderniteit ook nog veranderen. Om concreet te zijn het aantal calorieën wat je eet moet zich houden aan een soort van net-waarde dit houdt in dat je genoeg calorieën binnenkrijgt om je lichamelijk processen optimaal op stand te houden, maar ook niet zoveel dat je dik gaat worden ervan. Wat ook belangrijk is om te weten is dat mensen uniek zijn, vanuit deze benadering weten we ook dat de stofwisseling kan afhangen van persoon tot persoon. Je ervaring en kennis of over je stofwisseling zou je ook in je achterhoofd moeten houden bij je calorieën inname. Als je dan bijvoorbeeld een beginnende fan bent van het kakifruit, wees opgepast, het kakifruit  relatief hoog gehalte fruitsuiker in, dit zou niet goed uitpakken als je op een dieet bent om af te vallen, ze zijn alhoewel een perfect uitwisseling voor snoep en vette snacks.

Nog meer advies om een gezonder leven te leiden

Het drinken van water is van uiterst belang, omdat ons lichaam is grotendeels uit water is opgebouwd, en daarom moeten je goed gehydrateerd blijven. Wat ook belangrijk is is om dagelijks of anders regulier te sporten. Sporten zorgt voor een goede bloedsomloop en zorgt ervoor dat je jong blijft. Sporten houd je jong door rimpels uit te stellen zorgt ervoor dat je fysiek sterker wordt dan voorheen. Als je kiest om serieus te gaan sporten in de fitness dan is je dieet cruciaal om resultaten te maken. De rode bessen zijn goed voor sporters die een lichte maal willen hebben voordat ze bijvoorbeeld gaan rennen of fietsen. Ook zeer lekker in combinatie met yoghurt en nootjes, wat ervoor zorgt dat je zeker een paar voedselgroepen uit de Schijf van Vijf haalt. Indien je je zorgen maakt over de prijs van al het gezond eten kan je online en op de markt goede prijzen vinden voor groente en fruit waardoor jouw stap naar een gezondere jij ook betaalbaar is.     

Related Posts

Laad een reactie achter