Home » Beste manieren om af te vallen

Beste manieren om af te vallen

by admin
Beste manieren om af te vallen

Iemands gewicht vormt vaker dan niet een bron van onzekerheid. Zelfs wanneer mensen totaal gezond leven en geen reden hebben om zich zorgen te maken over hun gewicht, willen ze alsnog afvallen. Wanneer iemand echter inderdaad ongezond leeft, is een dieet een goed idee. Afvallen betekent niet alleen meer bewegen, het betekent ook letten op wat je eet, een te grote hoeveelheid aan stoffen vermijden zoals suikers en vetten, maar ook minder bekende zoals maltodextrine. Ook is een grotere focus op het eten van groente en fruit een belangrijk onderdeel. Afvallen vergt veel motivatie, waardoor het ook beslist niet makkelijk is. Een goede informatiebron is daardoor belangrijk, vandaar dat we hier een aantal tips zullen benoemen.

Letten op voedingsstoffen

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om te letten op het eten dat je binnenkrijgt. De gemiddelde Nederlander kijkt waarschijnlijk niet bij elke kitkat of fruitreep die hij of zij koopt wat de ingrediënten en voedingswaarden zijn. Persoonlijk is het waarschijnlijk jaren geleden dat ik heb gelet op hoeveel suiker er zit in de producten die ik koop in mijn sweep rond de supermarkt, maar als je op je gewicht wilt letten kan het wel handig zijn om hiermee rekening te houden. Nu hoef je zeker niet bij elke aanschaf exact bij te houden of de hoeveelheid vetten en suikers boven of onder de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zit, maar een iets scherper oog kan mijlen ver komen.

Gevaarlijke stoffen

Naast de welbekende suikers en vetten die op elk ingrediëntenlijstje staat, zijn er nog meer stoffen die een slecht effect kunnen hebben op de gezondheid. Deze zullen vaak niet vermeld staan onder de grote spelers van de ingrediënten, omdat de meeste mensen niet eens weten dat ze bestaan. Wellicht worden ze wel vermeld onder bijvoorbeeld een kopje ‘overige’. Zo is maltodextrine een stof die vaak te zien is in snoep, koffie, gelatine, sauzen en suikervervangers. Hoewel het over het algemeen als minder gevaarlijk wordt gezien dan een te grote hoeveelheid aan bijvoorbeeld suiker, kan het alsnog tot dezelfde gezondheidsrisico’s leiden als dergelijke stoffen. Een andere suikervervanger is xylitol. Deze stof kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, maar vaak alleen wanneer het in grotere mate geconsumeerd wordt.

Eiwitten en vezels

Dit klinkt allemaal erg negatief. Wellicht denk je zelfs dat je helemaal niks meer kunt eten. Gelukkig zijn er, vooral vandaag de dag, er veel producten en voedingswaren die erg gezond zijn en erg belangrijk zijn voor elk goed dieet. Daaronder vallen waarschijnlijk de belangrijkste stoffen om goed gezond te blijven en af te vallen: eiwitten en vezels. Eiwitten zijn te vinden in producten als paddenstoelen, zuivel, noten, ei of peulvruchten. Tevens heb je ook een voller gevoel na het eten van veel eiwitten, omdat ze langer in de maag blijven dan koolhydraten. Vezelrijke producten zoals volkoren producten, fruit en groente zijn ook erg gezond en erg belangrijk. Dit soort eten zorgt ervoor dat je langer vol zit en minder snel trek krijgt.

Drinken

Afvallen heeft echter niet alleen te maken met eten. Het vliegt vaak onder de radar, maar het is niet genoeg om gezond en gematigd te eten. Net zo belangrijk is drinken. Gemiddeld zul je zo’n twee liter aan vocht per dag willen drinken, waarbij water als de gezondste optie wordt gezien door velen. Daarmee worden dus geen frisdranken of alcoholische dranken bedoeld, maar water en thee. Voldoende gezond drinken geeft niet alleen een vol gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt en dus ook minder eet. Daarbij is voldoende vocht namelijk ook belangrijk om genoeg te plassen. Urine vervoert lichamelijke afvalstoffen en verwijdert deze. Veel drinken en daardoor een gestimuleerde urineproductie hebben is dus een belangrijk onderdeel van afvallen. Die vriend die dus vaak naar de wc gaat tijdens het afspreken heeft geen zwakke blaas, maar houdt juist zijn urineproductie goed gestimuleerd. Stiekem is hij als gezondste van iedereen bezig.

Conclusie

Afvallen is zeker geen makkelijke taak. Er komt ontzettend veel bij kijken waar mensen geen rekening mee houden, maar de voordelen die je eruit haalt zijn voor altijd. We raden aan om je ook vooral bezig te houden met andere dingen. Zo halen veel mensen voordelen uit afleiding zoals wandelen, een boek lezen, sporten of op een andere manier bezig zijn. De meeste mensen vergeten dat ze honger hebben wanneer ze bezig zijn, dus dit kan een erg grote hulp factor zijn.

Letten op wat je eet, veel gezonde stoffen binnen krijgen en goed drinken is ook niet belangrijk voor alleen mensen die op hun gewicht letten. Het zijn lessen die iedereen met zich mee zou moeten nemen om gezond en lang te willen leven.

Related Posts

Laad een reactie achter