Home » De eerste stap naar een beter leven

De eerste stap naar een beter leven

by admin
De eerste stap naar een beter leven.v1

Je gezondheid gaat vooraan dit is iets wat je zeker hebt gehoord in je leven, en degene wie dit zeggen hebben groot gelijk je gezondheid wordt beïnvloed door enkele dingen de emotionele en sociale verlangen die je hebt moeten vervuld worden, wat hierbij ook van belang is de voeding. Voeding is een begrip waarmee wij onszelf dagelijk presenteren. Het is namelijk elke dag een nieuwe dag om verbetering aan te brengen bij je zelf en in de wereld. De reden waarom de wereld hier ook van belang is vanwege het feit dat onze voeding geheel afhankelijk is van onze planeet. Dit betekent dat als wij niet goed zorgen voor onze planeet we niet meer samenleving voort kunnen zetten. Voeding speelt hier ook bij een rol, onze economische wereld is ingesteld om het leveren van middelen die niet per se duurzaam zijn. De overweging is hierbij puur economisch omdat de markt al is ingesteld op goederen die niet duurzaam zijn, zal er pas verandering komen in het systeem als het hele productieproces anders gedaan wordt, met minder schadelijke stoffen. Je eetgewoonte heeft dus wel invloed op de markt. En de hoop is dus dat genoeg mensen uiteindelijk alleen middelen kopen die duurzaam zijn en dus niet de aarde schaden.

Een vegetariër of veganist zijn/worden

De aarde moet langer meegaan en dieren kunnen lijden.

Hierom worden velen veganistisch of vegetariër. De eerste houd in dat je volledig geen dierlijke producten consumeren en je dus bijvoorbeeld meer rode bessen gaat eten. De tweede houdt in dat je geen vlees eet maar misschien nog wel producten eet die gemaakt worden van/door dieren: zoals melk of honing. Omdat deze levensstijl opgevat kan worden als een vorm van identiteit is het ook van belang dat jij zelf invult wat voor vegetariër of veganist je bent. Het is natuurlijk niet onverantwoord om je eigen menu of dieet samen te stellen gebasseerd op persoonlijk voorkeur. Er zijn ook enkele geloven waarbij vegetariër zijn aangemoedigd wordt vanwege ethische en morele verantwoording. Zo zijn er aanhangers van het hindoeïsme en boeddhisten wie zich af hebben gezworen van dierlijk producten of vlees.

Loop ik niet dan voedingsstoffen mis?

Waar velen beginnende vegetariërs of veganisten bang voor zijn is het idee dat ze misschien essentiële voedingsstoffen mislopen door niet de dierenproducten te consumeren. Een idee om dit te verhelpen is los van veel fruit eten, zoals het kakifruit, maar wat ook interessant is is om te kijken naar de supplementen die online beschikbaar zijn, om bijvoorbeeld dagelijk genoeg proteïne binnen te krijgen. Een manier om proteïne binnen te je lichaam te krijgen is om noten te eten, noten zijn proteïnerijk, maar nog niet een genoeg om vlees te vervangen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in poedervorm waarvan je milkshakes kan maken of in de vorm van pillen, wat het ritueel van proteïne binnenkrijgen vergemakkelijkt.

Sporten en specerijen als dagelijks fenomeen

Indien je gezonder wil zijn, is het je sterk aangeraden om te sporten. Sporten zorgt ontspanningen en voor het verwerken van vet. Veel onderzoek wijst ook dat sporten ervoor zorgt dat mensen langer gezond blijven en dus ook langer leven. Wat hierbij ook moet worden toegepast is het toevoegen van meer specerijen in het eten. Dit moet ook met mate gedaan worden omdat te veel specerijen ook ervoor zorgt dat je maagpijn of darmpijn kan krijgen. Een lekkere kruiden is de laos kruid, deze kruid is lekker bij oosterse of midden oosterse recepten en heeft ook veel voordelen voor je gezondheid. De laos kruid is namelijk bewezen om hartpijnen te verlichten en om je bloed gezonder te maken. Het gezond maken van je bloed wordt trouwens gedaan door antioxidanten die zijn aanwezig in groente en fruit maar ook in kruiden. De rode bessen en kakifruit bevatten ook antioxidanten. Kruiden zijn ook heel bevorderend voor de spijsvertering en stofwisseling binnen ons lichaam, het is dus niet alleen wat ons eten veel lekkerder maakt.

Het begint met jou

Zoals de subtitel luidt het begint met jou, jij bent degene wie de eerste stap moet zetten naar verbetering voor jezelf en de wereld. Vegetariër of veganist worden is misschien een van de meest bewuste stappen die jij kan maken om jezelf en de wereld gezonder te maken. Het consumeren van fruit en kruiden zoals: rode bessen, kakifruit en laos kruid kan jou helpen om die eerste stap te maken, althans het zijn enkele ideeën voor jouw nieuwe menu als vegetariër of veganist.

Related Posts

Laad een reactie achter