Home » Stel je Nespresso-apparaat op de juiste manier af en ervaar de beste smaakbeleving

Stel je Nespresso-apparaat op de juiste manier af en ervaar de beste smaakbeleving

by admin
Stel je Nespresso-apparaat op de juiste manier af en ervaar de beste smaakbeleving

Ben jij een koffieliefhebber pur sang en ben je in het bezit van een Nespresso-apparaat? Dan pluk je daar ongetwijfeld elke dag de vruchten van, want deze koffiemachine zorgt in combinatie met de juiste koffiecups voor optimale extractie én voor de hoogste kwaliteit koffie. Natuurlijk is het ook prettig dat een Nespresso-apparaat makkelijk te onderhouden is en zich eenvoudig laat bedienen. Op dit laatste gaan we in dit blog graag even dieper in. Wist je al dat je jouw favoriete kopje koffie nóg lekkerder kunt laten smaken? Om tot een optimale smaaksensatie te komen, heeft iedere koffiesoort namelijk een andere hoeveelheid water nodig. Het goede nieuws is dat je de instellingen van je Nespresso-machine gemakkelijk zelf kunt aanpassen.

Uiteraard mogen ook cups in allerlei verfijnde smaken niet ontbreken en daarom lichten we de biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens voor je uit.

Hoe werken de instellingen voor de waterinhoud?

Een Nespresso-machine heeft twee standaardinstellingen voor de waterinhoud. Die zijn je waarschijnlijk al bekend en het gaat om de icoontjes met het grote kopje voor de lungo en het kleine kopje voor een espresso bovenop je machine. De machine begint te lopen zodra je op deze icoontjes drukt. Wil je zeker weten dat je Nespresso-machine goed staat afgesteld? De Koffiejongens adviseren voor de verschillende smaken een specifieke waterinhoud, namelijk: 25-40 ML voor de ristretto, 40 ML voor een espresso, 90 ML voor de lungo (gewoon, forte en extra forte) en 90 ML voor een Decaf.

Hoe kun je de instellingen van je Nespresso-machine aanpassen?

• Zet de koffiemachine aan, pak een maatbekertje en zet die onder de machine; 

• Selecteer het knopje met het juiste icoontje (lungo of espresso) voor je gewenste kopje koffie;

• Houd het knopje ingedrukt tot de juiste inhoud voor jouw koffiesmaak is bereikt;

• Je Nespresso-machine onthoudt deze instelling nu voor de volgende kopjes koffie die je gaat zetten.

Grijp nooit meer mis met een koffie abonnement

Heb je de smaak helemaal te pakken en wil je jouw voorraad koffiecups aanvullen? Online Nespresso cups bestellen werkt bij De Koffiejongens snel en eenvoudig. Als je ze vóór 20.00 uur bestelt, worden ze de volgende werkdag al bezorgd. Wil je zeker weten dat je nooit misgrijpt als je trek hebt in een ristretto, espresso, lungo of decaf? Neem dan een koffie abonnement. Met een x-small, small, medium of large abonnement, ervaar je op je gemak welke soorten tot jouw favoriete smaken behoren. Je kunt het abonnement stopzetten, aanpassen of pauzeren wanneer jij wilt. Vanaf 60 cups kun je de biologisch afbreekbare Nespressocups ook los bestellen.  

Related Posts

Laad een reactie achter