Home » Blijf fit met een elektrische fiets!

Blijf fit met een elektrische fiets!

by admin
Blijf fit met een elektrische fiets!

In Nederland bewegen we te weinig. Dat is een feit. Zeker sinds de coronacrisis. Wereldwijd is duidelijk te merken dat het aantal dagelijkse stappen is afgenomen. Mede veroorzaakt doordat er zo weinig kon en thuiswerken de norm was. In de ochtend rolde je je bed uit, nam je een snelle douche, een ontbijtje aan de ontbijttafel en ging je door naar het bureau op de werkkamer. De rest van de dag verplaatste je je kort tussen de werkkamer en de keuken om wat te snacken en in de avond plofte je doodop op de bank. Veel beweging was dat echter niet. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Experts zeggen immers niet voor niets dat zitten het nieuwe roken is. Maar hoe blijf je fit in de huidige tijd? Door te fietsen natuurlijk!

We zijn een echt fietsland, dus de kans is groot dat er ook wel een fiets in jouw schuur staat. Maar hoe vaak gebruik je deze écht? Veel mensen vinden het lastig om op de fiets te klimmen en de auto te laten staan. Voor die mensen is er echter een goed alternatief: de elektrische fiets.

In beweging blijven


Critici zullen al gauw opmerken dat een elektrische fiets met middenmotor natuurlijk minder gezond is, dan op een ‘gewone’ fiets stappen. Wellicht is dat ook zo. Bij een gewone fiets heb je immers minder trapondersteuning en moet je zelf meer bewegen en je lichaam pushen om in beweging te komen. Dat neemt echter niet weg dat je op een elektrische fiets alsnog kracht moet zetten. Hoewel je geholpen wordt door de trapondersteuning, betekent dit zeker dat je meer beweegt dan als je gewoon in de auto of op een scooter zou zitten. Bovendien leg je op een elektrische fiets sneller langere afstanden af. Hierdoor zal je in verhouding bijna net zoveel calorieën verbranden en bewegen als een kortere rit op een gewone fiets.

Afspraak fietsenwinkel staan om elektrische fietsen te bekijken? Een goede keuze! Met behulp van de elektrische fiets hou jij je lichaam gezond en werk je eenvoudig aan je conditie.

Ook voor senioren

Veel senioren hebben geen autorijbewijs (meer) en kunnen zich daardoor moeilijk verplaatsen. Ook fietsen is vaak lastiger geworden door pijn aan de spieren en gewrichten. Het is geen geheim dat fietsen een flinke belasting is op het lichaam. Het is dan ook geen wonder dat je op latere leeftijd hier meer moeite mee zult hebben. Elektrische fietsen zorgen ervoor dat ook deze groep mensen kunnen blijven fietsen. Met de extra hoeveelheid trapondersteuning ben je in staat om langere afstanden te leggen en opnieuw van het fietsen te genieten.

Welke elektrische fiets het beste bi jou past, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het altijd belangrijk om een wensenlijstje op te schrijven voordat je er eentje gaat uitzoeken bij een fysieke winkel of webshop. Het lezen van de testresultaten kan hier ook bij helpen. Wat is bijvoorbeeld de best geteste ebike 2021? Welke voor- en nadelen heeft deze? Past deze bij jouw criteria? En zo nee, welke e-bike uit het lijstje dan wel? Zo vallen er al snel keuzes af en vind je binnen mum van tijd over de e-bike die wél bij jou past.

Related Posts

Laad een reactie achter