Home » Waarom je met een gemeentebaan een goede stap in je carrière zet

Waarom je met een gemeentebaan een goede stap in je carrière zet

by admin
Waarom je met een gemeentebaan een goede stap in je carrière zet

Ben jij je aan het oriënteren op een baan bij de gemeente? Hier valt veel voor te zeggen. Alleen al op basis van het aantal mensen dat werkzaam is in de publieke sector en het daar uitstekend naar de zin heeft, kun je constateren dat je een goede keuze maakt door bij een gemeente te gaan werken. Het gaat namelijk om maar liefst 500.000 mensen. Bovendien zijn er ontzettend veel mooie vacatures bij gemeenten te vinden bij interessante opdrachtgevers, zoals bij het award winning detacheringsbureau Joinuz. Kleine, grote en van allerlei signatuur: van overheid en jeugdzorg tot welzijnsstichtingen en maatschappelijke organisaties.

Werken in een gemeentebaan via Joinuz betekent functies op elk niveau en in alle geledingen, zoals de functie van schuldhulpverlener, jeugdconsulent of klantmanager. Kun je niet wachten om bij een gemeente te gaan werken? Bij Extragezond inspireren we je graag met allerlei goede redenen.

Waarom is het een verstandige keuze om bij een gemeente te gaan werken?

• Je toont maatschappelijke betrokkenheid;

• Je hebt keuze uit tal van verschillende functies;

• Werknemers bij gemeenten zijn gelukkiger dan gemiddeld;

• Je hebt leuke collega’s;

• Je hebt volop ontwikkel- en groeimogelijkheden;

• Er wordt goed voor je gezorgd;

• De mogelijkheid om je te laten detacheren.

Mooie kansen in de publieke sector

Voor de meeste mensen die bij een gemeente werken, geldt dat zij graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Of je nu een functie als schuldhulpverlener of jeugdconsulent hebt of onderzoek doet als gedragswetenschapper, in je werk kun je mensen echt helpen. En wat is er nu mooier dan met je werk het verschil kunnen maken? Spreekt jou dat ook aan? Dan is werken bij een gemeente absoluut iets voor jou. Je komt er vacatures tegen voor de meest uiteenlopende functies omdat een gemeente vaak een enorm grote organisatie is. Van woonconsulent en werkvoorbereider tot klantmanager. Daarom zijn gemeenten regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten met allerlei soorten opleiding, kennis en expertise. Daarom zijn er vaak ook voor jou mooie kansen in de publieke sector, zowel fulltime als parttime.

Zet de volgende stap in je carrière

Vind jij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen? Bij gemeenten wordt het bewustzijn dat het vinden en behouden van de juiste mensen heel belangrijk is, steeds groter. Daarom is er in de publieke sector veel veranderd. Bovendien zijn gemeenten allang niet meer de statische en hiërarchische organisaties waar het moeilijk is om door te groeien. Integendeel. Gemeenten werken graag met getalenteerde en ambitieuze professionals. Ook omdat er met zoveel functies in zoveel verschillende vakgebieden, geregeld vacatures binnen de organisatie vrijkomen. Grote kans dat ze jou daarmee een mooie volgende stap in je carrière kunnen laten zetten!

Vacature voor schuldhulpverlener

De vacature voor schuldhulpverlener bij de gemeente is een van die boeiende vacatures. Mensen die dit beroep uitoefenen, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat elke dag anders is. Wat ook interessant is, is dat elke gemeente een eigen werkwijze heeft. Haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij als schuldhulpverlener in verschillende keukens van gemeenten kijken? Dan is werken in de schuldhulpverlening iets voor jou! Heb jij een relevante HBO-opleiding afgerond, heb je kennis van de sociale kaart, heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener?

Dan ontvangt Joinuz je met open armen om te solliciteren op een van de vacatures van schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je jezelf herkent in de competenties: besluitvaardig, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Ook als je niet op zoek bent naar een functie bij een gemeente maar wel naar andere vacatures bij de overheid ben je bij Joinuz van harte welkom! In welke mooie functie ga jij als gedetacheerde aan de slag?

Related Posts

Laad een reactie achter